Haarlem/ Hotspot

Ontbijt en lunchen bij By LIMA in Haarlem

Ook al woon ik nog maar net in Haarlem, ik ben al goed op de hoogte van leuke plekjes en restaurants in mijn nieuwe stad. Afgelopen week kwam ik er achter dat er een nieuwe tentje is geopend in de binnenstad van Haarlem. Bij By LIMA kan je heerlijk ontbijten, lunchen, koffie drinken en borrelen. Tijd om polshoogte te nemen!

ByLima_5 ByLima_2

By LIMA laat zich inspireren door chefs, bloggers en foodies. Dit is goed te zien aan de hippe en beetje pinterestachtige inrichting en de originele menukaart. Ze staan voor duurzaamheid en bereiden gezonde gerechten die o.a. vegan of glutenvrij kunnen zijn.

Op de menukaart staat onder andere ontbijt dat de hele dag is te bestellen (like!). Denk aan gerechten als warm walnoot-bananenbrood met bosvruchten chia compote en smoothie ontbijt bowl met acai bessen. Voor de lunch kun je kiezen uit broodjes zoals Egmondse geitenkaas met peer en cranberry en gerookte zalm met doperwtenspread en zoetzure komkommer. Daarnaast bieden ze ook diverse salades aan. By LIMA is ook de ideale plek om een (vegan) taartje te komen eten met daarbij een kop koffie of grote chai latte. Die laatste is trouwens goedgekeurd!

Het probleem bij dit tentje, als je het een probleem kan noemen, is dat vrijwel alles op de kaart me aan sprak. Dat was moeilijk kiezen. Uiteindelijk nam ik boeren gehaktbrood met salade van rode en witte kool. Een voortreffelijk lunchgerecht waarbij de smaken goed in balans waren. Het brood was enorm vullend, wat natuurlijk een pluspunt is. De rest van de middag zat ik nog goed vol.

ByLima_3ByLima_1

By LIMA zitten midden in het centrum van Haarlem. Het is daardoor een perfecte stop tussen het winkelen door. Het WiFi wachtwoord staat op de menukaart, dus je kan hier gerust met je laptop neerploffen om wat werk te verzetten. Voor een chai latte en een broodje boeren gehaktbrood betaalde ik ongeveer 11 euro.

Je vindt By LIMA op Zijlstraat 65.

Meer info? Check de Facebook van BY Lima.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply