Diner/ Mexicaans/ Recepten

Recept pulled chicken (voor bijv. pulled chicken wraps)

Pulled chicken recept

Een populair gerecht die je veel ziet festivals en bij foodtrucks is pulled pork. Een andere variant op dit populaire gerecht is de pulled chicken. Net even iets anders, maar zeker net zo lekker als de pulled pork. Het is een langzaam gegaard kippetje die mals van smaak wordt door de bereiding in de oven. Een heerlijk gerecht die makkelijk te bereiden is in de oven, maar wel vol met smaak zit. Het is een echte aanrader om zo in Mexicaanse sferen te komen en indruk te maken op jouw vrienden. Voortaan eet je pulled pork/chicken niet meer op dure foodestivals, maar komt het gewoon uit je eigen oven. Niet vergeten: serveren met een Mexicaans cerveza!

Recept pulled chicken

Het recept voor pulled chicken is makkelijk te bereiden. Het enige wat het je kost is tijd. De kip moet namelijk eerst een tijd in de marinade liggen en daarna nog voor 1.5 uur in de oven. Veel omkijken heb je er eigenlijk niet na, want tussentijds hoef je het alleen om te draaien. Maar geloof mij: als de pulled chicken dan ook klaar is, dan heb je ook wat. Een heerlijk langzaam gegaard kippetje die door de lange bereidingstijd mals van smaak is geworden. Zo maak je wel indruk!

Ik heb voor mijzelf de pulled chicken gebruikt voor het vullen van wraps samen met zelfgemaakte koolsalade (coleslaw). Uiteraard sta je vrij om de pulled chicken te gebruiken voor te vullen met datgene wat jij lekker vindt. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken als vulling voor een broodje. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Geplukte kip

Dan nog even iets totaal anders. Je hebt het wel vaker: sommige dingen klinken nou eenmaal beter in de Engelse taal dan in de Nederlandse taal. Dat is hetzelfde als deze ‘pulled chicken’, ook wel geplukte kip genoemd in het Nederlands. Ik denk dat iedereen het wel met mij eens is dat geplukte kip toch niet helemaal zo aantrekkelijk klinkt als de Engelse variant ervan.

En vergeet niet, serveer de wraps met een echt Mexicaans biertje!

Heb jij wel eens pulled chicken gegeten?

Recept pulled chicken wraps

Print Recipe
Serves: 2 personen

Ingredients

  • 400 gr kippendijen
  • 250 ml barbecuesaus
  • paar druppels tabasco
  • paar druppels worchestire sauce
  • 2 eetl. gerookte paprikapoeder
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 ui, in halve ringen
  • scheut water

Instructions

1

Eén uur van tevoren: meng in een kom de barbecuesaus, tabasco, worchestire sauce, gerookte paprikapoeder en oregano. Marineer de kippendijen met het mengsel. Let op: de kippendijen hoeven niet gesneden te worden.

2

Na één uur: verwarm de oven voor op 130 graden. Doe de kippendijen in een ovenschaal samen met de gesneden ui. Laat het voor 1,5 uur garen in de oven. Keer de kippendijen af en toe om. Mocht de kip wat droog ogen, voeg dan een scheutje water toe in de ovenschaal.

3

Haal de ovenschaal na 1,5 uur uit de oven. Pluk en trek de kip uit elkaar met twee vorken.

4

Optioneel: vul de wraps met pulled chicken en andere vulling na keuze. In dit gerecht maakte ik gebruik van coleslaw, maar andere combinaties kunnen ook.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply