Diner/ Hapjes/ Recepten

Recept quiche met prei, serranoham en geitenkaas

Quiche met prei, serranoham en geitenkaas

In de Foodybox (box met producten die ik af en toe van PR-bureau krijg) zat deze keer het kant-en-klare quichedeeg van Tanty Fanny. Ik keek wat ik verder nog op voorraad had en zo kwam het idee voor deze quiche met prei, serranoham en geitenkaas. Een quiche die erg goed gelukt was, vandaar dat ik besluit hem op mijn blog te delen.

Crème fraîche vervangen in quiche

We weten allemaal wel dat crème fraîche niet het allergezondste ingrediënt van de quiche is. Een paar jaar geleden ging ik om die reden opzoek naar een gezondere vervanger voor crème fraîche. Ik kwam uit bij magere Franse kwark. Ik probeerde het uit en het bleek een goede vervanger te zijn. Sindsdien maak ik al mijn quiches met magere Franse kwark en gebruik ik nooit meercrème fraîche in quiches. Je proeft geen verschil en het is toch iets gezonder. In deze quiche maak ik dan ook gebruik van magere Franse kwark.

Eindeloos variëren met quiche

Met een quiche kan je eindeloos variëren. Dit quiche recept is tot stand gekomen omdat ik alle ingrediënten toevallig in huis had. Een quiche is dus ideaal om je overgebleven groentes op te krijgen. Heb je een ingredient van onderstaand recept niet in huis? Kijk dan in je koelkast waar je het eventueel met kunt vervangen. Ik weet zeker dat dat ook een lekkere combinatie zal worden. Wie weet wat voor een heerlijk recept je op die manier ontwikkelt ;-).

Wat is jouw favoriete quichevulling?

Recept quiche met prei, serranoham en geitenkaas

Print Recipe

Ingredients

 • 1 pak kant-en-klare deeg (bijv. Tante Fanny of uit het diepvriesvak)
 • 1 prei
 • 1/2 rode paprika
 • geitenkaas, na eigen inzicht (ik gebruikte 9 dunne plakjes)
 • 1 teentje knoflook
 • 4 eieren
 • 75 gr geraspte kaas
 • 200 gr magere franse kwark
 • 2 theel. gedroogde oregano
 • 2 theel. gedroogde basilicum
 • 2 theel. gedroogde peterselie
 • zout & peper

Instructions

1

Spray de bakvorm in en bekleed het met deeg. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Snijd de prei in halve ringen en de paprika in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.

3

Bak dit alles samen op in een pan tot een bijna gaar is.

4

Doe de prei, paprika en knoflook op de bodem van de quichevorm.

5

Meng in een schaaltje de geraspte kaas, franse kwark en eieren tot een geheel. Voeg de kruiden toe.

6

Giet het eiermengsel in de quichevorm. Scheur de serranoham in de stukjes en verdeel over het eiermengsel. Doe het zelfde met de geitenkaas.

7

Bak de quiche af in 45 minuten.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Demi
  10 juli 2017 at 15:10

  Ik ben dol op quiche, ook deze variant lijkt me heerlijk! En wederom heb je ’n prachtige foto gemaakt!

 • Leave a Reply