Do it yourself/ Drankjes/ Recepten/ Sponsored

Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken is hartstikke leuk en makkelijk om zelf te doen. Het fijne is dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan een smaak thee kiezen die je zelf lekker vindt, de ijsthee zo zoet maken als je zelf wilt en ook in de sterkte van de thee kan je variëren. Zo krijg je de perfecte ijsthee,  zo krijg je een ijsthee precies zoals je hem lekker vindt.

Ik kreeg van Celestial Seasonings vier pakken thee opgestuurd en mocht hier een leuk recept mee bedenken. Ik koos er voor om er zelf ijsthee mee te maken. Zelf ijsthee maken is hartstikke makkelijk en het is veel gezonder dan de ijsthee uit pak. De hoeveelheid suiker bepaal je zelf en er zitten geen kleur- en smaakstoffen in. In totaal maakte ik drie soorten ijsthee met de theeën van Celestial Seasonings: Organic cinnamon & cardamom, Organic Matcha green en Organic chamomile en lavender.

Let op de temperatuur

Let bij het maken van de ijsthee goed op de temperatuur van het water. Bij veel groene theeën moet de watertemperatuur 70 of 80 graden zijn om een lekkere smaak te krijgen. Als het water heter is dan de voorgeschreven temperatuur, dan heb je de kans dat de thee erg bitter wordt. Vaak staat er op de verpakking vermeld op welke temperatuur het water moet zijn.

Extra fruit voor meer smaak

Nadat de ijsthee is afgekoeld, kan je nog vers fruit toevoegen voor een extra lekkere smaak. In de ijsthee met matcha green heb ik citroen toegevoegd. Dit zorgde voor een frisse smaak. Bij de kamille lavendel ijsthee heb ik nog perzik toegevoegd. Zo werd de ijsthee fruitiger. Om je ijsthee net wat meer smaak te geven, voeg dan zeker extra fruit (citroen, framboos, perzik etc.) of kruiden (munt, lavendel etc.) toe. Dit geeft de thee net dat extra’s en wordt het nog lekkerder.

Winactie

Ik mag van Celestial Seasonings drie keer een theepakket weggeven. In het theepakket zitten de vier nieuwe smaken (Organic cinnamon & cardamom, Organic Matcha green, Organic chamomile & lavender en Organic ginger & turmeric). Je kan meedoen door op mijn instagrampagina te reageren onder de ijsthee foto. Laat weten welke van de vier smaken jou het lekkerste lijkt. Meedoen kan tot en met 6 augustus 2017 en op 7 augustus 2017 maak ik de winnaar bekend via instagram.

Zelf ijsthee maken (voor 1 liter ijsthee)

Print Recipe

Ingredients

 • 3 zakjes thee
 • Water
 • Optioneel: honing of suiker
 • Optioneel: verse fruit of kruiden (citroen, munt, perzik etc.)
 • IJsklontjes

Instructions

1

Zet 0.5 liter van jouw favoriete thee (ik gebruikte 3 zakjes thee). Laat de thee 15 tot 20 minuten trekken. Let op: de thee moet erg sterk zijn

2

Voeg optioneel een eetlepel honing of suiker toe om de ijsthee zoeter te maken

3

Leng na 20 minuten de thee aan met een halve liter water. Laat de afkoelen in de koelkast.

4

Voeg nadat de thee wat is afgekoeld wat verse fruit of kruiden toe voor extra smaak

5

Serveer met ijsklontjes

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  31 juli 2017 at 10:18

  Dit moet ik ook eens proberen. Het lijkt me erg lekker, en zo simpel :)

 • Reply
  Demi
  2 augustus 2017 at 09:22

  Yummie, ziet er lekker en fris uit. Helemaal fijn met warm zomerweer :D

 • Leave a Reply