Hotspot/ Restaurant

Buitenplaats plantage in Vogelenzang

Buitenplaats plantage in Vogelenzang

Verhuizen naar een nieuwe stad betekent voor mij opzoek naar leuke plekjes om te ontbijten, het ontdekken van gezellige tentjes om koffie te drinken en het vinden van mooie en bijzondere restaurants. In de laatste categorie valt Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. Dit restaurant is namelijk gevestigd in een oude kas in de groene natuur van omgeving Haarlem, vlakbij mijn nieuwe woonplaats.

Buitenplaats Plantage is een horecagelegenheid voor ontbijt, lunch, diner en alles wat er tussenin zit. Zoals ze zelf zeggen draait het om food, lokale producten, genieten, ontmoeten en verbinden, waarbij er geen tijd is voor haast. Alle producten zijn biologisch en worden bereidt op de slow food manier.

Vogelenzang 2Buitenplaats Plantage 2
Buitenplaats plantage buiten

Niet alleen aan binnen is gedacht bij het opzetten van deze horecagelegenheid, ook het terras en de tuin zijn prachtig aangekleed en versierd. Er zijn hangmatten om in te liggen, mooie loungebanken om in te relaxen en er staan picknicktafels op het gras.

Naast eten en drinken in de kas is het ook mogelijk om te picknicken in de tuin van Buitenplaats plantage. Een goedgevulde mand en een picknickkleed moeten je het ultieme buitengevoel geven.

Aanrader!

Buitenplaats plantage is een heerlijke plek om eens een keer langs te gaan wanneer je in de buurt bent, bijvoorbeeld wanneer je hebt gewandeld in het bos en je wilt opwarmen aan de open haard (ja die hebben ze!). Buitenplaats plantage werkt enkel met biologische producten, waardoor de prijs iets hoger ligt dan normaal. Een broodje voor lunch kost ongeveer 10 euro. Aangezien het in dit restaurant niet enkel gaat om goed eten, betaal je ook voor de ambiance die er hangt. Wat mij betreft een aanrader!

Buitenplaats plantage
Vogelenzangseweg 49B
2114 BB Vogelenzang
www.buitenplaatsplantage.nl

Kijk op de website voor actuele openingstijden
Geschikt voor: ontbijt, lunch, koffie en diner

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.