Europa/ Hotspot/ Maastricht/ Nederland/ Travel

Leuke plek: De Brandweerkantine in Maastricht

Leuke plek: De Brandweerkantine in Maastricht

Wanneer ik naar een nieuwe stad ga, ga ik direct op zoek naar leuke restaurantjes. Toen ik naar Maastricht ging, stuitte ik al snel op De Brandweerkantine. Dit leuke restaurant is gevestigd op een unieke locatie, namelijk in een oude brandweerkazerne. Vanuit het stadscentrum van Maastricht is deze leuke hotspot goed (te voet) te bereiken. Ik vertel je er graag meer over!

Het bezoeken van mooie en originele restaurants is een echte hobby van me. Ik ga graag op zoek naar ‘hotspots’. Ik heb op Pinterest dan ook een bord met alleen maar mooie ingerichte restaurants. Wanneer ik een stad bezoek waar ik nog niet eerder geweest ben, zoek ik graag leuke plekken uit om te bezoeken. In Maastricht kwam ik uit op de Brandweerkantine. Deze plek mag met recht een origineel restaurant worden genoemd. Misschien niet per se voor de menukaart, maar zeker wel voor de locatie van het restaurant.

Unieke locatie

De Brandweerkantine dankt zijn naam aan de locatie waarin het restaurant gevestigd is. De brandweerkantine zit in een oud brandweerkazerne. Het toffe aan deze plek is dat de oude kenmerken van de brandweerkazerne nog goed zichtbaar zijn. Tot midden jaren ’90 reden de brandweerwagens hier nog in en uit.Vervolgens is het een kraakpand geworden, daarna een kunstatelier en nu zit er een horecagelegenheid in. De brandweerkantine is een ruim opgezette plek, waarbij je van ontbijt tot diner terecht kan. De locatie is ingericht met mooie, oude spulletjes en de grote brandweerluiken zorgen voor een mooie lichte ruimte. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd en er zijn ook flex werkplekken beschikbaar.

Interieur, sfeer en locatie zijn belangrijk om tot hotspot te worden om gedoopt. Toch is het belangrijkste van een restaurant de kwaliteit van het eten dat wordt geserveerd. Ook al heb ik alleen bij de Brandweerkantine een lunch gegeten, toch kan ik zeggen dat het eten erg smakelijk was. Geen culinair hoogstandje, maar prima wanneer je een leuke en lekkere lunchplek in Maastricht koos. Ik koos voor een tosti met spaanse ham en mangecho kaas. Het andere lunchgerecht dat we bestelden was een bruin zuurdesembroodje met gebakken haloumi, courgette en ajvar. De kaart is erg uitgebreid, dus er zit zeker iets bij dat je lekker vind.

http://brandweerkantine.nl/

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Anne
  17 augustus 2016 at 21:00

  Wat een ontzettend gave plek om te eten, ziet er echt super gaaf uit!

 • Reply
  Julie
  18 augustus 2016 at 08:11

  Jaaa dit is echt een hele leuke plek! Ben zelf enkele maanden geleden ook naar Maastricht geweest voor het eerst en dit was de eerste plek die onze aandacht trok. Bedankt trouwens voor je reactie op mijn blog – vind ik leuk!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  19 augustus 2016 at 07:57

  Wauw! Dit ziet er onwijs tof uit! Zo jammer dat ik niet in de buurt van Maastricht woon, maar ik ga dit zeker onthouden!

 • Reply
  Carolien - On a Healthy Adventure
  19 augustus 2016 at 12:25

  Deze staat nog op mijn to do lijstje! Misschien deze of volgende maand dat ik nog eens naar Maastricht trek :)

 • Reply
  Demi
  21 augustus 2016 at 13:05

  Wow, dit ziet er geweldig uit. Deze hotspot ga ik de volgende keer zeker bezoeken als ik in Maastricht ben!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  22 augustus 2016 at 16:00

  ah wat tof zeg ziet er zeker goed uit!

 • Reply
  Roos
  25 augustus 2016 at 11:31

  Toevallig zijn Jessy en ik hier laatst ook geweest, en ook een artikel erover klaarstaan haha. De kaart is inderdaad super uitgebreid en lekker!

 • Reply
  Angelina
  26 augustus 2016 at 13:55

  Ziet er zo tof uit! Jammer dat het mij niet meer gelukt was om naar toe te gaan.

  • Reply
   Marlies
   3 september 2016 at 08:04

   Heb je een goede reden om nog een keer naar Maastricht te gaan ;-)

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.