Andere zoetigheden/ Ontbijt/ Recepten

Recept american pancakes met huttekase

Recept american pancakes met huttekase

Wil naar een lekker ontbijt gaan maken, bijvoorbeeld op de zondagochtend? En zoek je het recept voor american pancakes? Dan kan ik je blij maken, want met onderstaande recept maak je gegarandeerd echte Amerikaanse pancakes. Je weet wel, van die echte dikke, fluffy pannenkoeken. Lekker!

Wat is huttekase?

Het kan zijn dat je niet precies weet wat huttekase is. Huttekase is een kaassoort die kwarkachtige en korrelige structuur heeft. Het is te koop bij alle supermarkten en ligt in het kaasschap in de koeling. Huttekase wordt ook wel cottage cheese genoemd in het Engels. Een groot voordeel van huttekase is dat het relatief veel eiwit bevat, namelijk 11 gram eiwit per 100 gram huttekase. Het bevat daarnaast weinig vet en koolhydraten.

Zelf eet ik wel eens huttekase als beleg op crackers met daarbij komkommer en wat peper en zout. Laatst kreeg ik van het merk Cottage Cheese een nieuwe variant opgestuurd, namelijk cottage cheese met daarbij een vleugje hummus. Wat mij betreft perfect voor op broodje. Met de naturel versie die ik opgestuurd kreeg, maakte ik de onderstaand recept voor american pancakes. Zo zie je maar dat huttekase op vele manieren gebruikt kan worden.

Recept american pancakes met huttekase

Voor ongeveer 15 american pancakes met huttekase

Ingrediënten

 • 300 gr. volkoren tarwemeel
 • 1 theel. bakpoeder
 • 1/2 thee. baksoda
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
 • 110 gr. huttekase (merk Cottage cheese)*
 • 400 gr. melk
 • 2 eieren
 • 1/2 theel. citroensap

Bereiding

 1. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar: tarwemeel, bakpoeder, baksoda en vanillesuiker.
 2. Klop de eieren los en meng de huttekase, melk en citroensap erdoor. Voeg dit ‘natte’ mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een egale massa.
 3. Zet het vuur op middelhoog en bak de american pancakes op.
 4. Serveer de american pancakes met diverse toppings, zoals vers fruit, honing, marple syrup en noten.

* Ondanks dat ik dit product opgestuurd heb gekregen, krijg ik niet betaalt voor deze post. Ik gebruik enkel producten in mijn recepten die mij aanspreken en ik anders uit mijzelf had gekocht. 

 ———————————————–

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven? Dan ben ik ben te volgen op InstagramTwitter of Facebook. Heb je iets gemaakt van mijn blog? Dan vind ik dat super leuk om te zien! Je kan een reactie hieronder plaatsen of mij taggen op één van de social media’s waarop ik actief ben. Je kan ook de #thefoodvoyage gebruiken

Wil je meer lekkere gerechten zien? Bekijk dan een mijn andere recepten in de receptenindex.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.