Ad/ Gezond/ Recepten/ Vegetarisch

Recept aubergines met miso-honingdressing

Recept aubergines met miso

Door de auberginetelers van Nederland werd ik gevraagd om een recept te bedenken met aubergine. Voor mij geen moeilijke opgave, want ik ben dol op aubergine. Als je weet hoe je aubergine moet klaarmaken, dan is het een verrassende groente waar veel mee mogelijk is. Zo ook de combinatie aubergines en miso.

Wat is het de afgelopen tijd heerlijk weer. Dat betekent dat de barbecue weer veel aan staat. Een lekker recept voor op de barbecue is dit recept voor aubergines in miso-honingdressing. Met weinig werk creëer je een lekker bijgerecht. Vooraf hoe je de aubergines slechts te marineren met de miso-honingdressing. Daarna nog 20 minuten op de barbecue en klaar is dit heerlijke bijgerecht!

Recept aubergines met miso-honingdressing (voor op de BBQ)

Ingrediënten voor één aubergine van de barbecue

 • 1 aubergine, door de helft gesneden
 • 3 tl. sesamolie
 • 1 tl. ketjap
 • 3 tl. water
 • 1 tl. miso
 • sesamzaad
 • na eigen inzicht: lente-uitjes

Bereiding

 1. Snijd de aubergine door de helft. Maak een raster in de aubergines, zodat de dressing beter opgenomen wordt. Doe dit door eerst schuine strepen naar links te maken, en daarna kruizen met schuine strepen naar rechts te maken. Let er op dat je niet door de aubergine snijd.
 2. Maak de dressing door de ketjap, miso, sesamolie en water te mengen. Smeer hiermee aubergines in en laat minimaal voor een half uur intrekken.
 3. Verwarm de BBQ. Doe de aubergines in aluminiumfolie en leg op de BBQ voor 20 minuten. Controleer of de aubergine gaar is door een vorm in de aubergine te prikken. Wanneer dit gemakkelijk gaat, dan is de aubergine klaar.
 4. Serveer met sesamzaad en lente-ui.

 ———————————————–

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven? Dan ben ik ben te volgen op InstagramTwitter of Facebook. Heb je iets gemaakt van mijn blog? Dan vind ik dat super leuk om te zien! Je kan een reactie hieronder plaatsen of mij taggen op één van de social media’s waarop ik actief ben. Je kan ook de #thefoodvoyage gebruiken

Wil je meer lekkere gerechten zien? Bekijk dan een mijn andere recepten in de receptenindex.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.