Andere zoetigheden/ IJs/ Nagerecht/ Recepten

Recept lemon cheesecake ijs

Recept lemon cheesecake ijs

Dit jaar heb ik voor mijn verjaardag een ijsmaker voor in mijn KitchenAid gekregen. Voor iemand die gek is op ijs, was dit het perfecte verjaardagscadeau. Daarom ben ik de laatste tijd begonnen met het leren van zelf maken van ijs. Een van de recepten die ik heb ontwikkeld is het recept voor lemon cheesecake ijs. In deze blog laat ik je graag het recept zien.

Creatieve ijssmaken bedenken

Tijdens het mooie weer van de afgelopen zomer ben ik druk in de weer geweest met het zelf maken van ijs. Tuurlijk, er is genoeg ijs te vinden in de supermarkt, maar zelf maken blijft toch het allerlekkerste. Daarnaast kan je het ijs helemaal aanpassen naar jouw wensen en smaak. Door te experimenten kom je op allerlei creatieve ijssmaken die in de normale winkel niet te vinden zijn, zoals lemon cheesecake ijs of wat dacht je van aardbeien basilicum ijs. Zelf ijsmaken is in ieder geval niet moeilijk en helemaal niet wanneer je een ijsmachine hebt.

Volle producten voor ijs

In het onderstaande recept staan diverse volle producten vermeldt. Denk aan volle roomkaas, volle melk en slagroom met een hoog vetpercentage. Het is belangrijk dat dit niet wordt vervangen door magere producten. Volle producten zorgen er voor dat het ijs niet kristalliseert. Wanneer je magere producten gebruikt, zal je ijs met kristallen krijgen. Niet echt smakelijk dus.

Recept lemon cheesecake ijs

Het onderstaande recept is goed voor ongeveer 600 ml ijs

Ingrediënten

 • 140 gr kristalsuiker
 • 20 gr druivensuiker*
 • 2 limoenen
 • 200 gr roomkaas
 • 200 gr volle melk
 • 100 ml slagroom
 • 50 gr stukjes cake, in blokjes

* Mocht je geen druivensuiker hebben, dan volstaat kristalsuiker ook

Bereiding

 1. Rasp de schil van de limoenen. Pers het sap er uit.
 2. Verwarm de limoensap, limoensap en de kristal- en druivensuiker in een pan totdat de suiker gesmolten is. Zet opzij in de koelkast en laat het mengsel volledig afkoelen.
 3. Roer de roomkaas en suiker tot een romig mengsel.
 4. Voeg de melk en de slagroom toe. Roer tot er een egaal mengsel ontstaat.
 5. Doe het roomkaasmengsel in de ijsmachine. Laat voor ongeveer 30 minuten draaien.
 6. Haal het mengsel uit de ijsmachine en voeg de blokjes cake door het ijs. Zet in de vriezer en vries tenminste 3 uur in.

———————————————–

Wil je op de hoogte blijven van alle updates?

Wil je op de hoogte blijven? Dan ben ik ben te volgen op InstagramTwitter of Facebook. Heb je iets gemaakt van mijn blog? Dan vind ik dat super leuk om te zien! Je kan een reactie hieronder plaatsen of mij taggen op één van de social media’s waarop ik actief ben. Je kan ook de #thefoodvoyage gebruiken

Wil je meer lekkere gerechten zien? Bekijk dan een mijn andere recepten in de receptenindex.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.