Bakken/ Nagerecht/ Recepten

Recept rabarber crumble met nectarine

Recept rabarber crumble met nectarine

Yes, rabarber is weer in het seizoen! Dat betekent dat de rabarber weer in elke moestuin groeit en dat het volop te koop is in de supermarkt. Rabarber met zijn iets zurige smaak kan zowel in zoete als hartige gerechten worden gemaakt. Vaak wordt er van rabarber een lekkere compote gemaakt om deze te eten bij een vleesgerecht. Echter leent rabarber zich ook goed om te verwerken in zoete gerechten, zoals bijvoorbeeld in een taart of zelfgebakken cake. Een andere optie is het maken van een heerlijke rabarber crumble met nectarine. Dit is een smaakvol zoet nagerecht dan zo op tafel staat. Zo haal je de voorjaar in huis!

Wat zegt de rabarberstengels over de kwaliteit?

Bij aankoop heeft verse rabarber harde en stevige stengels. Van rabarber wordt enkel de stengels gegeten. De rest, zoals bladeren, kan worden weggegooid. Het uiterlijk van de rabarber zegt iets over de smaakt en kwaliteit van het product. In principe geldt: hoe dunner en hoe steviger de stengels, hoe beter de kwaliteit van de rabarber is. Daarnaast geldt ook dat hoe roder de raberberstengel zijn, hoe zoeter de smaak van de rabarber zal zijn. De dikte en de stevigheid van de stengels geven dus eigenlijk weer hoe lekker de rabarber is. Voor het recept rabarber crumble wil je dan het liefste rode, dunne maar stevige rabarberstengels zodat deze zoet van smaak zal zijn.

Recept rabarber crumble met nectarine

Print Recipe
Serves: 4

Ingredients

  • 200 gr rabarberstengels
  • 1 tl. vanille-extract
  • 50 ml water
  • 3 eetl. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 tl. kaneel
  • 1 nectarine
  • 100 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 60 gr boter

Instructions

1

Was de rabarber en snijd het in kleine stukken. Doe de rabarber samen met 50 ml water, kaneel, vanillesuiker, kristalsuiker en vanille-extract in een steelpan. Laat het inkoken voor 5 minuten (niet langer).

2

Verdeel de rabarbercompote over de vier bakjes.

3

Snijd de nectarine in (kleine) blokjes. Verdeel over de vier bakjes. Roer het geheel een beetje door elkaar.

4

Verwarm de oven voor op 190 graden.

5

Maak de crumble: doe de bloem, suiker en boter in een keukenmachine en maal het fijn.

6

Verdeel de crumble over de vier schaaltjes. Bestrooi eventueel met amandelschaafsel. Bak de rabarber crumble met nectarine af in 20-30 minuten.

———————————————–

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven? Dan ben ik ben te volgen op InstagramTwitter of Facebook. Heb je iets gemaakt van mijn blog? Dan vind ik dat super leuk om te zien! Je kan een reactie hieronder plaatsen of mij taggen op één van de social media’s waarop ik actief ben. Je kan ook de #thefoodvoyage gebruiken

Wil je meer lekkere gerechten zien? Bekijk dan een mijn andere recepten in de receptenindex.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.